Wie ben ik

Mijn naam is Zeca, ik ben geboren in Sao Paulo, Brazilië waar ik tot mijn 26e jaar opgegroeid ben samen met mijn ouders en 2 broers.
In Sao Paulo heb ik een studie marketing aan de Universiteit van Sao Paula gedaan en daarna een opleiding kunst.
In Brazilië is het eigenlijk heel normaal om na je studie te trouwen met je vriendinnetje om daarna hetzelfde leven te volgen als je ouders. Toen ik klaar was met mijn studie realiseerde ik me dat mijn leven op 26 jarige al redelijk vast zou liggen als ik daar voor zou kiezen. Omdat ik te nieuwsgierig was naar wat er nog meer was besloot ik dat ik eerst iets anders wilde gaan doen.
Ik kocht een ticket naar Dublin en vertrok met het beetje geld dat ik had om Engels te leren. Dublin staat bekend als een stad waarin veel nationaliteit samenwonen, waaronder ook Brazilianen. Ver van huis is spannend en het leren van een nieuwe taal leuk, maar het is ook wel fijn als je je verstaanbaar kan maken tot je de taal beheerst. Ik heb een paar jaar in Dublin gewoond waarbij ik leefde van werk in restaurants en het maken van tekeningen terwijl ik de taal leerde.
Toen kwam daar op een weekend een blonde Hollandse vrouw langs voor een weekendje Dublin met een goede vriendin. Laten we het erop houden dat de vonk direct oversloeg, Heel wat weekenden samen volgden waarbij zijn naar Dublin kwam en ik naar Eindhoven. Nu is dat 8 jaar geleden en zijn we gelukkig getrouwd en 2 prachtige kinderen, Fos en Lune. Ik werk bij DAF en heb het goed met mijn gezin. Toch is er een passie die als rode lijn door mijn leven loopt en dat is de passie voor kunst. Het maken van tekeningen en schilderijen is iets wat ik vanaf kind gedaan en waar ik steeds meer tijd aan besteed.
Recent heb ik een schilderij van mijn kleine neefje gemaakt, gewoon als grapje. ik vroeg om een mooie foto en heb er vervolgens een schilderij van gemaakt. De reactie was echt overweldigend. Opeens moesten alle kinderen in de familie geschilderd worden en stonden mijn vrienden op de stoep of hun kinderen ook op canvas konden. Het leuke is dat ieder schilderij uniek is. Uiteraard heb je als kunstenaar een techniek en voorkeur, maar ieder persoon is uniek en heeft zijn eigen achtergrond en uitstraling. Het vastleggen van die unieke eigenschappen in een schilderij is het leukste wat ik, naast mijn kindjes, gedaan heb.
Zeca.

E-mail: zeca.vilela@gmail.com
Blog: www.zecavilela.wordpress.com

Phone: 00 31 68 3178749
Eindhoven-Holland